Szafy chłodnicze do sklepu i gastronomii

[REKLAMA]

Ciągle rosnące ceny produktów spożywczych i energii elektrycznej, pokazują przedsiębiorcom jak ważną kwestią jest zakup odpowiedniego urządzenia do przechowywania produktów spożywczych lub garmażerki. Takie urządzenie powinno być odpowiednie pod kątem efektywności zabezpieczenia zawartości przed zepsuciem, jak również pod kątem oszczędności energii elektrycznej. Poza wartościami funkcjonalnymi, obecnie można również wybierać wśród mnogości wzorów i kolorów, które mogą cieszyć oko. Efektywne może być również efektowne. Dzięki czemu praca staje się przyjemniejsza. Często urozmaicony wygląd kuchni jest konieczny ze względu na jej otwarcie na strefę dla klientów. Chłodziarki znajdują zastosowanie w każdej gałęzi przemysłu, handlu lub nauki, gdzie wymagane jest przechowywanie czegokolwiek w niskiej temperaturze. Poza gastronomią chłodziarki można więc znaleźć między innymi w aptekach, firmach farmaceutycznych i wszelkiego rodzaju laboratoriach.

Chłodziarki podblatowe

Te małe i kompaktowe chłodziarki znajdują zastosowanie w sytuacjach, gdzie miejsce jest na wagę złota. Są idealne do przechowywania podręcznych przedmiotów czy produktów, potrzebnych tu i teraz. Dzięki nim nie ma już konieczności przemieszczania się do innych pomieszczeń żeby dostać to, co jest niezbędne w danej chwili. Najczęściej występują w wersjach dwupiętrowych, przy czym znalezienie innych modeli, z większą ilością półek, nie stanowi. W sytuacji, kiedy potrzebna jest widoczna zawartość tej niewielkiej chłodziarki, naprzeciw potrzebom wychodzą drzwiczki wykonane z przejrzystego materiału. Takie rozwiązanie świetnie się sprawdza np. w gastronomii, za barem.

Szafy chłodnicze 

Jest to największa grupa urządzeń chłodniczych, sprawdzających się w gastronomii, farmacji i w innych dziedzinach. Zwykle są już urządzeniami większych rozmiarów, o różnym rozłożeniu przestrzeni wewnętrznej i ich przeznaczeniu.

Szafy chłodnicze zapleczowe

Jak sama nazwa wskazuje, zostały one stworzone do użytku na zapleczu danej działalności. W przypadku gastronomii świetnie sprawdzają się do przechowywania produktów, które wymagają niskich temperatur aby zachować swoją świeżość, smak lub właściwości. Występują w wersjach jedno i dwudrzwiowych. Taki wybór powinien odpowiadać każdemu przedsiębiorcy.

Szafy chłodnicze-mroźnicze

Przemysłowa wersja popularnej chłodziarko – zamrażarki. W mniejszych punktach gastronomicznych lub w miejscach gdzie nie ma potrzeby stawiać ogromnych urządzeń, tego typu chłodziarka będzie pasować jak ulał. Zapewnia miejsce zarówno do przechowywania produktów w chłodnej temperaturze, jak i ich zamrażania. Poza oszczędnością miejsca, pozwalają zaoszczędzić pieniądze przy zakupie i eksploatacji tego urządzenia.

Szafy chłodnicze specjalistyczne

Jest to grupa chłodziarek, których przeznaczenie jest mocno specyficzne i zawężone. Są projektowane z myślą o tym, w jaki sposób i do czego będą wykorzystywane, przez co posiadają duża ilość ułatwień. Wśród tych wyspecjalizowanych urządzeń można znaleźć szafy chłodnicze piekarnicze, przenośne szafy bankietowe, czy nawet szafy chłodnicze do sezonowania mięsa. Jak widać, gdzie potrzeba, tam możliwość skonstruowania wyspecjalizowanego urządzenia. Do ich wykonania wykorzystywane są materiały najwyższej jakości. W większości wypadków istnieje możliwość wyprodukowania danej szafy chłodnicze na specjalne zamówienie klienta, z uwzględnieniem wszystkich jego potrzeb. Te wszystkie zalety czynią z tego typu chłodziarek maszyny do zadań specjalnych.

Schładzarki na odpady

Ten typ szaf chłodniczych ma zastosowanie w każdym miejscu, gdzie istnieje potrzeba przechowywania odpadów, szczególnie organicznych. W sytuacji kiedy ilość odpadów jest duża, bądź nie ma czasu, bądź miejsca na ich wyrzucanie lub składowanie, na ratunek przychodzą te specjalistyczne urządzenia. Przechowywanie odpadów nieuchronnie prowadzi do ich rozkładu, powstawania niebezpiecznych bakterii, a co najbardziej i najczęściej przeszkadza, do powstawania uciążliwego i nieprzyjemnego zapachu. Specjalnie zaprojektowane szafy chłodnicze nie dość, że hamują rozkład odpadów, to skutecznie zabezpieczają otoczenie przed zagrożeniem i niedogodnościami jakie ich przechowywanie niesie za sobą. Są wykonane z solidnych materiałów, są szczelne i w większości wypadków mobilne.

Szafy chłodzące skrzyniowe

Przeznaczone głównie do eksponowania i przechowywania produktów wymagających niskich temperatur przechowywania, takich jak lody, zimne napoje, mrożonki. Jakkolwiek sprawdzają się również w innych rodzajach działalności, wszędzie tam, gdzie liczy się chłód. Są mobilne, energooszczędne i przystępne dla klientów oraz pracowników.

Szafy chłodnicze do kwiatów

Jest to jedna z ciekawszych propozycji urządzeń chłodzących zaprojektowanych w konkretnym celu. Zaprojektowane i wyprodukowane w jednym celu – do przechowywania i ekspozycji kwiatów i kompozycji kwiatowych. Występują w postaci regałów i altan. Regały chłodnicze do kwiatów są odkryte. Niemniej jednak, zapewniają temperaturę, która wydłuża żywotność kwiatów. Idealne rozwiązanie do sprzedaży roślin w marketach, sklepach i kwiaciarniach. Łatwy dostęp dla klientów i brak trudności w uzupełnianiu asortymentu to cechy regałów chłodniczych dla kwiatów. Ciekawym rodzajem szaf chłodniczych do kwiatów są altany chłodnicze. Z powodu swojej konstrukcji nadają się głównie do wykorzystania w kwiaciarniach, w których towar podaje sprzedawca. Przez to są świetnym miejscem do ekspozycji kompozycji kwiatowych. Ciekawym zastosowaniem tego typu urządzeń, wciąż zyskującym popularność, jest wykorzystanie ich w gastronomii, w której użycie jadalnych kwiatów staje się nowym trendem. Chcesz się dowiedzieć więcej sprawdź www.lodo.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *